Hlavní obsah

Opilý Rakušan napadl ve Znojmě policistu

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZNOJMO

Nevybíravě se na moravských silnicích zachoval opilý Rakušan, který ve středu odpoledne boural se svým autem na výjezdu z parkoviště nákupního centra ve Znojmě. Cizinec napadl i policistu. Případ se stal ve středu o půl druhé.

Článek

Řidič Opelu Vectra vyjížděl z parkoviště takovým způsobem a rychlostí, že nedokázal vůz udržet na své polovině silnice. Vyjel do protisměru, narazil do protijedoucího Peugeotu a chtěl z místa nehody ujet.

"Spolujezdec z Peugeotu však na ujíždějícího šoféra okamžitě zareagoval. Vyskočil z auta a utíkal za ním a křičel na něho, ať zastaví. Po opětovné výzvě nakonec zastavil. Mladý muž přistoupil k otevřenému oknu stojícího vozu s rakouskou poznávací značkou a prokázal se služebním průkazem Policie České republiky. Sdělil to naprosto srozumitelně i v němčině. Jednalo se totiž o policistu, který právě nebyl ve službě," uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Policistu srazil a napadl

Rakušan ale netoužil po další rozmluvě se strážcem zákona. Policistu odstrčil a chtěl ujet. Touhu zmizet si uchoval i v okamžiku, kdy si muž stoupnul před auto a vlastním tělem mu bránil v plánu zmizet. Rakušan se přesto rozjel a do policisty narazil. Nakonec ale zůstal stát.

"Tím to ale neskončilo. Vystoupil z auta a začal ho fyzicky napadat. Po chvíli přijeli dopravní policisté a pak už neuvěřitelně troufalý muž neměl šanci. Vyšlo najevo, že má v krvi 1,84 promile alkoholu, je mu padesát čtyři let a trvalé bydliště má v sousedním Rakousku," dodala mluvčí.

Agresivní cizinec nakonec skončil na policii, kde mu strážci zákona poskytli pohostinství i s noclehem v policejní cele. Až vystřízlivěl, převzali si jej kriminalisté. Rakušanovi hrozí obvinění ze spáchání trestných činů jízdy pod vlivem alkoholu a útoku na veřejného činitele. Bude-li uznán vinným, může za mřížemi prožít pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám