Hlavní obsah

Muž podezřelý z vraždy se zabil ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

V ostravské vazební věznici spáchal sebevraždu osmatřicetiletý muž, který byl obviněn z vraždy. Jeho mrtvé tělo našel dozorce ve středu brzy ráno při pravidelné kontrole cel. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí věznice Marie Bílková.

Článek

"Obviněný muž se na zápěstí pořezal břitem holicího strojku. Ve vazbě byl pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy. Dosud nebyl soudně trestán," řekla Bílková.

Podle ní se dozorce okamžitě pokusil vězni poskytnout první pomoc. Zachránit ho však nedokázal ani přivolaný lékař, který konstatoval smrt. Kriminalisté v cele později našli dva dopisy na rozloučenou. "Zatím vyloučili, že by měl na smrti podíl i někdo další," doplnila Bílková.

Sebevraždu ve věznici v Ostravě-Heřmanicích v roce 2004 spáchal i čtyřiadvacetiletý odsouzený z Valašského Meziříčí. Oběsil se na toaletách. Ve stejném roce se v cele ostravské vazební věznice na pruhu látky utržené z prostěradla oběsil čtyřiatřicetiletý muž.

Koncem ledna 2004 se na pak gumě z trenýrek a pyžama se oběsil třiačtyřicetiletý recidivista z Ostravy-Kunčiček. Muž byl v cele sám, protože trpěl tuberkulózou. Sebevraždu spáchal právě kvůli těžké nemoci a ze strachu z vysokého trestu za pohlavní zneužívání a výtržnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám