Hlavní obsah

Žena se vrátila do hořícího domu pro kočku, udusila se

Právo, Novinky, paš, pab, pno
PLZEŇ

V Ostrově u Bezdružic na Plzeňsku hořel ve středu odpoledne rodinný dům. Při požáru zemřela mladá žena, která se pravděpodobně udusila, když se vrátila do hořícího objektu pro kočku. Dvaadvacetiletý syn majitelů domu krátce po vzniku požáru havaroval v autě asi půl kilometru za vesnicí. Skončil v nemocnici.

Článek

Hořet začalo kolem poledne. Co bylo příčinou požáru jednopatrového domku, v němž v tu dobu přebývali dva mladí lidé, není zatím zřejmé. Na místo přijeli majitelé domku z Plzně, kteří objekt využívají jako chalupu. Asi pětačtyřicetiletá majitelka se zhroutila.

Když začalo hořet, dívka údajně hledala v domě kočku. Mrtvé zvíře hasiči uvnitř nalezli. Dívčin přítel, syn majitelů domu, byl podle svědků tou dobou už mimo objekt.

Bylo to hrozně rychlé, řekli soudsedé

"Majitelé jsou našimi  přáteli, paní tu vyrůstala. Jsou to hodní a příjemní  lidé. Jejich syn byl právě po uši zamilovaný,"  řekl Právu místní občan, který nechtěl být jmenován. Své jméno neprozradili ani další svědci. Událost je pro ně obrovským neštěstím.

"Nedovedu si představit, že by se něco podobného stalo mně. Mám děti ve stejném věku, ten chlapec kamarádí s mojí dcerou," uvedla sousedka, která byla u ohně mezi prvními. "Bylo to hrozně rychlé. Během deseti minut se nedalo už vůbec nic dělat," dodala.

Dívka se udusila, mladík se poté chtěl zabít v autě

Asi sto metrů od hořícího domu stál ve strouze nabouraný favorit. "Můžu říct jen tolik, že ta nehoda s požárem souvisí," uvedl další svědek. "Ten chlapec s námi mluvil, byl v hrozně špatném psychickém stavu," dodal. "Člověk nikdy neví, co udělá a jak se zachová při podobném neštěstí," reagovala sousedka.

"Mladík opustil hořící dům oknem. O chvilku později nedaleko havaroval," uvedl mluvčí západočeských hasičů František Vaško a dodal: "Když zjistil, že jeho dívka zůstala uvnitř domu, chtěl se údajně zabít."

Dívku vynesli hasiči ven a přivolaní záchranáři se jí snažili resuscitovat. Lékař mohl jen konstatovat smrt," dodal mluvčí. Hasiči ji našli v přízemí objektu, ve spižírně za kuchyní. Dívka se zřejmě udusila. Další podrobnosti pomůže odhalit soudní pitva.

Přítel mrtvé dívky skončil v péči lékařů. " Utrpěl šok. Přepravili jsme jej na psychiatrii plzeňské nemocnice. Co se týče fyzické újmy, měl jen drobné poranění," informovala mluvčí západočeské záchranné služby. Péči lékařů si vyžádal i stav majitelky objektu, která se zhroutila.

Příčina požáru stále není jasná

Hasiči bojovali s ohněm třemi cisternami. Požár zachvátil celý interiér a střechu. Zbytky střešní konstrukce poté rozebrali, protože hrozila zhroucením. Lokalizovat požár se podařilo po půldruhé hodině, likvidace trvala ještě několik hodin. Od čeho požár vznikl je předmětem šetření.

Podle získaných informací nebylo zatím na místě nalezeno nic, co by mohlo být jeho příčinou. "V úvahu připadá podle vyšetřovatele hasičů technická závada nebo nedbalost při manipulaci s hořlavinami," uvedl Vaško.

"Škoda byla předběžně vyčíslena na milion korun a uchráněné hodnoty na půl miliónu," dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám