Hlavní obsah

Zemřel i druhý z chodců sražených v Bohumíně

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOHUMÍN

Už druhou lidskou oběť si vyžádala pondělní nehoda, při které v Bohumíně srazil řidič dodávky dva chodce, kteří přecházeli přes silnici. Čtyřiačtyřicetiletá žena zemřela několik hodin po nehodě, o pět let starší muž zemřel ve středu po půlnoci. Řidiče, který z místa nehody ujel, policie dopadla v úterý.

Článek

Osmatřicetiletého muže z Orlové obvinili kriminalisté z trestných činů ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. Policie navíc zjistila, že v době nehody v dodávce seděla na místě spolujezdce také sedmatřicetiletá majitelka automobilu, která s policisty odmítla spolupracovat. "O jejím případném trestním stíhání bude rozhodnuto v nejbližších dnech," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

S majitelkou vozidla totiž policisté mluvili už v pondělí večer. "Bylo to ale k ničemu, protože ztratila paměť a tvrdila, že o žádné nehodě neví," dodala Viačková. Promluvila pod tíhou důkazů až další den, kdy policisté nabourané vozidlo našli na základě oznámení svědků v autoservisu v nedaleké Dolní Lutyni.

Obviněný řidič vozidla je nyní v policejní cele a čeká se na rozhodnutí o vzetí do vazby. S policisty se rozhodl nespolupracovat a k nehodě nevypovídá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám