Hlavní obsah

V Praze znásilnil desetiletou dívku, policii uniká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Neznámý muž znásilnil v pondělí odpoledne v Praze Hájích desetiletou dívku. Přepadl ji na chodbě panelového domu, když čekala na výtah. Policie vytvořila identikit pachatele a pátrá po něm.

Článek

Dívka čekala v domě, kde bydlela, na výtah. "Přistoupil k ní neznámý muž a začal ji obtěžovat a osahávat. To trvalo několik minut, kdy se dívka nezmohla na aktivní odpor," popsal mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Poté muž zmizel.

Děvče utíkalo domů a vše řeklo matce, která zavolala policii. Policisté skutek vyšetřují jako dokonaný trestný čin znásilnění.

Podle policie zatím nic nesvědčí o tom, že by šlo o sériového pachatele. Na základě výpovědí svědků sestavili policisté podobiznu muže. Žádají, aby se lidé, kteří muže poznají, ozvali na linku tísňového volání 158.

Muž má asi 40 let, je 175 centimetrů vysoký, silnější, má tmavé vlasy a na tváři strniště. V levém uchu má kroužek z bílého kovu.

Policie dosud nedopadla pedofila, který od loňského října do počátku ledna letošního roku na pražském Proseku pohlavně zneužil či znásilnil minimálně čtyři nezletilé dívky či chlapce. Pachatel se tehdy podle policistů dvakrát dopustil pohlavního zneužívání, jednoho pokusu o znásilnění a jednoho znásilnění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám