Hlavní obsah

OBRAZEM: Řidič vjel škodovkou pod vlak

Právo, Jindra Pašková
TACHOV

V Tachově se v úterý srazil osobní vlak se škodovkou. Ta i s řidičem uvízla pod lokálkou, která ji po nárazu tlačila asi sto metrů po kolejích. Zraněného dopravil vrtulník záchranné služby do plzeňské nemocnice s podezřením na úraz hlavy. Auto mělo zcela zdemolovaný pravý bok.

Článek

Nehoda se stala na výjezdu ze zahrádkářské kolonie. Železniční trať se tu stáčí mírně doleva a právě z této strany přijížděla Škoda 125 L. Vlak jel v kritickém úseku zhruba padesátikilometrovou rychlostí.

Strojvedoucí už těžkou soupravu nestačil ubrzdit. Foto: PRÁVO/Jindra Pašková.

"Zvukovou výstrahu jsem použil už sto metrů před obloukem. Pak jsem stál na houkačce až do střetu," vypověděl strojvedoucí Václav Taušner. Jeho slova potvrdil vlakvedoucí Vladislav Bučil, který byl tou dobou v zadní části lokálky. "Brzdil a troubil," dodal.

Vlak automobil celý zdemoloval. Foto: PRÁVO/Jindra Pašková

Řidič nereagoval a vjel přímo před motorák, který ho před sebou tlačil desítky metrů. Osmapadesátiletý muž zůstal v autě až do příjezdu záchranné služby. Měl zkrvavený obličej, ale byl při vědomí a komunikoval. Podle svědka tvrdil, že spěchal.

Hasiči vyprošťují zraněného řidiče z vraku auta. Foto: PRÁVO/Jindra Pašková

Vrtulník záchranné služby jej transportoval do Fakultní nemocnici v Plzni s podezřením na úraz hlavy a hrudníku. "Stav pacienta je vážný," informoval lékař.

Řidič měl obrovské štěstí, že nehodu přežil. Foto: PRÁVO/Jindra Pašková

Nehoda se stala na trati Planá - Tachov. Provoz na trati byl zastaven a přepravu dalších cestujících zajistila náhradní autobusová doprava. Trať byla zprůjezdněna dvě a čtvrt hodiny po nehodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám