Hlavní obsah

Soud potvrdil expolicistovi trest za osahávání skautů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Již podruhé odsoudil Obvodní soud pro Prahu 4 bývalého pražského policistu Davida Stejskala za zneužívání nezletilých chlapců. Muž dostal tříletý podmíněný trest vězení s odkladem na pět let.

Článek

Soud se případem zabýval již podruhé, městský soud však verdikt zrušil a případ vrátil k novému projednání. Soudci však i tentokrát vynesli stejný rozsudek. Pětadvacetiletý muž navíc nesmí vykonávat zájmovou činnost s lidmi mladšími osmnácti let a absolvuje i sexuologickou léčbu.

Podle obžaloby se Stejskal dopouštěl mravních deliktů na dětech od podzimu 2003 do listopadu 2005. Nezletilé chlapce osahával ve svém bytě, v klubovně Junáka, či na letním táboře skautů. Tam měl chlapce na starosti jako vedoucí.

Pod záminkou masáží údajně chlapce omýval houbou při sprchování, některým měl rukou dráždit penis. Podle obžaloby měl také některé z hochů přimět pod záminkou bojové hry k tomu, aby se svlékli donaha. Pak je fotografoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám