Hlavní obsah

Bývalý policista Čaš dostal za nehodu v opilosti podmínku

Právo, Novinky, jog, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Okresní soud v Ostravě v pondělí odsoudil bývalého vedoucího dopravního inspektorátu ve Frýdku-Místku Michaela Čaše k roční podmínce s dvouletým odkladem a čtyřletému zákazu řízení motorových vozidel. Čaš vloni havaroval s nejméně 3,12 promile alkoholu v krvi.

Článek

Čaš loni v červenci havaroval v opilosti a zranil dva lidi. Ihned po nehodě popíral, že by řídil a vymlouval se na osobu blízkou. Ta měla podle jeho slov automobil řídit a po nehodě utéci. O koho se jednalo však odmítl konkretizovat. Na této verzi trval i u soudu.

Expolicista havaroval už v době, kdy začala platit novela silničního zákona. V Místecké ulici ve Frýdku-Místku narazil se svým Seatem Toledo do toyoty před ním. V havarované toyotě byla zraněna žena a dítě. Podle znalců i svědků seděl za volantem právě Čaš.

Po nárazu a historce s osobou blízkou si prý přesedl na sedadlo řidiče aby zhasl motor a zapnul výstražná světla. Svědci u soudu vypověděli, že mu museli vzít klíčky, protože se snažil auto nastartovat. Po nehodě byl Čaš propuštěn od policie a přišel o řidičský průkaz.

Ten tvrdil, že byl na místě spolujezdce a auto řídila jemu blízká osoba, která po nehodě v šoku utekla, a on si jen přesedl, aby zhasl motor a zapnul výstražná světla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám