Hlavní obsah

Požár v paneláku zničil čtyři byty

– VLAŠIM
Právo, Radek Plavecký

Dva mladí lidé skončili v nemocnici po požáru v bytě ve Vlašimi na Benešovsku. Oheň vypuknul v bytě ve 3.patře čtyřpatrového panelového domu. Hustý dým odřízl od schodiště a únikových cest i čtyři obyvatele z nejvyššího patra. Poničeny jsou celkem čtyři byty, jejichž obyvatelé je museli opustit a čekají na vyjádření statika, zda se sem mohou vrátit.

Článek

Přímo v hořícím bytě byl dvacetiletý muž, syn majitele bytu "Muž z hořícího bytu měl popáleniny na zádech a na stehnech, celkem asi na deseti procentech těla. Převezli jsme jej do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na popáleninové oddělení," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Nina Šeblová.

Dvacetiletou ženu, která se při útěku z horního bytu nadýchala štiplavého kouře, odvezli záchranáři do nemocnice v Benešově, další lidi se podařilo hasičům vyprostit bez zranění. "Ráno přišla domů i matka mladíka, který se popálil, a nervově se zhroutila, takže i ji nakonec sanitka odvezla do nemocnice," řekl Právu vyšetřovatel benešovských hasičů Josef Mlíkovský.

Po uhašení požáru hasiči ještě odklízeli shořelé zbytky dvoupokojového bytu. "Všechno je úplně na troud, shořely i příčky, nic nezbylo," říkal na místě vyšetřovatel benešovských hasičů Mlíkovský. Při požáru popraskala okna v bytě nad ohniskem požáru. Poničené hašením a vodou z prasklých stoupaček jsou i dva spodní byty.

Všichni lidé museli opustit dům. "Čekáme na posudek statika, jestli to vydržely stropy a nosné zdi," dodal Mlíkovský. Podle něj je zatím brzy na určení příčin a žádnou hypotézu nezveřejnil. "Bude nutné vyslechnout popáleného mladíka," vysvětlil vyšetřovatel. Podle svědků byla předchozí večer ve shořelém bytě návštěva několika dalších mladých lidí. Ti ale v noci odešli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám