Hlavní obsah

První prázdninový měsíc zemřelo na silnicích 113 lidí

Novinky, pno
PRAHA

Podle předběžných statistik policejního prezidia zemřelo letos v červenci na českých silnicích 113, loni to bylo 73. Předloni zemřelo v první polovině prázdnin 120 osob, počet nehod se tak přiblížil předloňským hodnotám.

Článek

"Mohu potvrdit, že podle prvních statistik zahynulo první měsíc prázdnin na českých silnicích 113 osob. Je však velmi pravděpodobné, že se toto číslo ještě změní," řekl Novinkám policista zabývající se zpracováním statistik nehodovosti.

Uvedená čísla nabádají ke spekulacím, že zavedení bodového systému loni v červenci mělo krátkodobý účinek a po roce fungování už řidičům otrnulo. Experti se spojováním počtu nehod či mrtvých na silnilnicích se zavedením bodového systému nesouhlasí.

"Nikdo nedokáže říci, jak by se statistiky nehodovosti vyvíjely, kdyby nebyl bodový systém zaveden," doplnil policista.

K tragické červencové bilanci přispěl smutným prvenstvím  týden od 16.7. do neděle 22.7. Z pohledu mrtvých na silnicích se jednalo o nejhorších sedm dnů od začátku roku. Od pondělí do neděle zemřelo v tomto období 32 lidí.

Na českých silnicích se podle statistik bourá čím dál víc. Velká část nehod se přitom odehraje na stále stejných místech, která jsou pro svoji nebezpečnost dobře známá. Nepomáhá jejich lepší označení.

Reklama

Související články

Řidiči bourají stále na stejných místech

Na českých silnicích se podle statistik bourá čím dál víc. Velká část nehod se odehraje na místech, která jsou pro svoji nebezpečnost dobře známá. Nepomáhá...

Výběr článků

Načítám