Hlavní obsah

Vědec si objednal vraždu kolegy po internetu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražští kriminalisté rozluštili minulý týden komplikovaný případ objednávky vraždy přes internet. Pravděpodobně kvůli osobním neshodám s kolegou si čtyřicetiletý vědec z Nymburska objednal zabití kolegy. Kriminalisté muže zadrželi a byl umístěn do vazby. Je podezřelý z přípravy vraždy.

Článek

Kriminalisté se nevšedním případem začali zabývat poté, co se na ně obrátil zástupce firmy, která dostal e-mail, který se ptal, čím se firma zabývá. Obsahoval také požadavek, který byl později upřesněn na fyzickou likvidaci jisté osoby.

"Tu si objednala v e-mailu neznámá žena. Adresát kontaktoval kriminalisty a další komunikace se zadavatelkou probíhala pod jejich dohledem. Žena na své objednávce trvala, byly dohodnuty finanční podmínky a adresát obdržel informace o identitě potenciální oběti," uvedla mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Ihned poté začali policisté osobu, která měla být zabita, hledat. "Jednalo se o dvaapadesátiletého vědce, který neměl sebemenší tušení o tom, že mu kdosi usiluje o život," doplnila Knolová.

Zprávy odesítala u internetových kaváren

Poté se kriminalisté zaměřili na vypátrání původce e-mailů. Zjistili, že zprávy odesílá z různých internetových kaváren v Praze. "Mravenčí prací se podařilo osobu odhalit a zadržet. Pod ženským jménem vystupoval čtyřicetiletý muž z Nymburska," uzavřela mluvčí.

Muž skončil ve vazbě. Podle policie stály za objednávkou vraždy pravděpodobně osobní neshody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám