Hlavní obsah

Autobusák našel na silnici zavražděného muže

– LIBEREC
Novinky, Ivan Langr

Mrtvolu asi 60letého muže našel v úterý krátce před půl sedmou ráno řidič linkového autobusu na lesním úseku silnice mezi Zlatou Olešnicí a Stanovým na Jablonecku. Muž měl údajně podřezaný krk a na hrudi několik bodných ran.

Článek

Šokovaný řidič přes dispečink přivolal policii, která po příjezdu uzavřela okolí a začala s ohledávám místa nálezu těla.

"Muž ležel na zádech a měl viditelná zranění, která zřejmě nasvědčují tomu, že šlo o smrt cizím zaviněním. Způsob usmrcení ale zatím nemůžeme specifikovat," řekla jablonecká policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Tělo už bylo studené, řekl autobusák

Mrtvý muž ležel na velmi málo frekventované silnici 3. třídy přímo za pravotočivou zatáčkou, na sobě měl jen tílko, trenýrky, ponožky a boty.

Řidič autobusu na lince Tanvald-Vysoké nad Jizerou Vladimír Hýsek, jehož se Právu podařilo kontaktovat, vypověděl, že muž měl proříznuté hrdlo.

"Ležel přímo uprostřed silnice a i přes sklo autobusu bylo vidět, že je mrtvý. Šel jsem se i tak podívat, měl zjevné známky, že byl podřezán. Sáhl jsem na něj a byl už studený. Ještě jsem nic podobného nezažil a pohled na otevřený krk byl otřesný. Bylo to na velkého frťana a mít ho s sebou, asi bych skutečně neváhal," svěřil se Hýsek, kterého i s jediným jeho pasažérem kriminalisté několik hodin drželi na místě.

Muž byl asi zavražděn jinde

Kriminálka zvažuje variantu, že muž byl zavražděn jinde a pachatel tělo na silnici pouze přivezl. Kolem těla se totiž našlo pouze malé množství krve. Podezření policie by ale měla potvrdit až nařízená soudní pitva.

"Vypadalo to, že ho spíš někdo vyhodil z auta. Zdejší silnice je málo frekventovaná, jezdím tu pravidelně, a když potkám jedno auto, je to opravdu hodně. Navíc měl muž u sebe mobil a ten ještě zvonil v době, kdy už tu byla policie," dodal Hýsek.

Reklama

Výběr článků

Načítám