Hlavní obsah

Žhář z Tachovska se přiznal a hlásí se i k dalším požárům

TŘÍSKOLUPY

Třicetiletý žhář z Třískolup u Přimdy na Tachovsku se policistům přiznal, že v neděli odpoledne v obci úmyslně zapálil objekt bývalé granulárny. Muž také řekl, že má na svědomí další dva požáry z konce června a začátku července. Žhář bude obviněn z poškozování cizí věci. Zároveň odborníci prozkoumají jeho duševní stav.

Článek

Jako důvod svého jednání údajný žhář uvedl, že je rád, když je více lidí pohromadě a že rád pomáhá hasičům s likvidací požáru. V obci Třískolupy u Přimdy založil první požár 25. června. V objektu stáje v zemědělském areálu zapálil trámoví.

"Požár zpozorovali místní občané. Rozšíření zabránili tachovští hasiči a místní dobrovolníci. Škoda byla tehdy odhadnuta na 10 000 korun," dodal Blahník.

Další požár, ke kterému se muž přiznal, založil 8. srpna v přístavku u kulturního domu. "I v tomto případě ho zpozorovali místní, sami požár zlikvidovali, a zabránili tak vzniku dalším škodám," dodal mluvčí.

Naposledy muž řádil v neděli, kdy zapálil hospodářskou budovu. Na objektu shořel krov a eternitová střecha a zbortily se boční zdi. Uvnitř byl uskladněn stroj. [celá zpráva] Za posledních šest neděl to byl v obci čtvrtý požár. Celkem způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 200 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve vesnici na Tachovsku zřejmě řádí žhář

V Třískolupech pod Přimdou na Tachovsku hořela v neděli v podvečer hospodářská budova. Na objektu shořel krov a eternitová střecha. Uvnitř byl uskladněn stroj....

Výběr článků

Načítám