Hlavní obsah

Ujíždějícího řidiče nezastavila ani střelba

Novinky, pno
LITVÍNOV

Třemi lehčími zraněními policistů skončila dramatická honička, při které v noci na pátek pronásledovali policisté v Litvínově zloděje, který jim ujížděl v kradeném vozidle Audi. Řidiče nezastavila ani střelba. Prchající muž nakonec nezvládl řízení na kruhovém objezdu a havaroval. Podobně skončil policejní vůz, který uhýbal hrozící srážce. Pirát silnic skončil v policejní cele.

Článek

Vše začalo před půlnocí, když řidič nereagoval na výzvu policistů k zastavení. Místo toho začal ujíždět ulicemi směrem na Horní Jiřetín. V Komořanech u areálu firmy DTS Vrbenský vytvořila druhá hlídka policejní zátaras.

"Řidič přidal a nebezpečně namířil přímo proti stojícímu policejnímu vozidlu. Policisté museli neprodleně vozidlo opustit a uskočit za krajnici. Následně muži zákona použili několik varovných výstřelů do vzduchu," uvedla mluvčí mostecké policie Ludmiila Světláková.

Ani na ty muž nereagoval, proto začali policisté pálit do spodní části automobilu na pneumatiky. Honička skončila na kruhovém objezdu u Souše. Řidič nezvládl ve velké rychlosti řízení a skončil uprostřed kruhového objezdu stejně, jako za ním jedoucí policejní vůz. "Policejní řidič tak reagoval na situaci, aby se vyhnul srážce," doplnila Světláková.

Policisté osmačtyřicetiletého muže zadrželi a předali ho do policejní cely. Při incidentu byli tři policisté lehce zraněni. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu útok na veřejného činitele. Současně kriminalisté zjišťují, jaký má podíl na krádeži vozidla.

Podle názoru nadřízených zasahujících policistů stříleli oprávněně. Ředitel mostecké policie Václav Jakubík řekl, že policie bude i v budoucnu vůči pachatelům závažných trestných činů používat všechny dostupné povolené prostředky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám