Hlavní obsah

Řidič favoritu srazil čtyřletou holčičku a ujel

Právo, Novinky, ČTK, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Policie pátrá po řidiči, který v Chodském Újezdě na Tachovsku srazil čtyřleté dítě a ujel. Nehoda se stala v pondělí před půl druhou odpolední u průjezdní komunikace. Vozidlo policie našla, řidič je na útěku.

Článek

Holčička stála s maminkou u popelnice. Auto Škoda Favorit s tachovskou SPZ vyjelo mimo silnici a srazilo dítě i popelnici. Na místě zasahovala pozemní i letecká záchranná služba. Těžce zraněné dítě bylo letecky přepraveno na Emergency do plzeňské nemocnice.

"Holčička měla těžký úraz hlavy, který si vyžádal intubaci s řízenou ventilací," uvedla mluvčí západočeské záchranky Lenka Ptáčková. Kromě úrazu hlavy utrpěla zlomeninu nohy a mnohačetná poranění.

Administrátor Fakultní nemocnice v Plzni v podvečer potvrdil, že zranění jsou vážná a ohrožují dítě na životě. "Lékaři zvažují možnosti operativního zákroku," upřesnil.

Viník stále uniká

"Přesto, že dítě bylo očividně těžce zraněné, řidič z místa ujel," konstatoval mluvčí tachovské policie Václav Blahník. Policie ale získala indicie vedoucí jak k autu, tak řidiči. U nehody byli kromě maminky i jiní svědci, kteří podali popis šoféra i vozu a poskytli další informace. Favorit  policie objevila záhy po nehodě odstavený nedaleko Tachova, řidič v něm nebyl. 

Podle informací Práva se jedná o 38letého muže z Tachova. Policie po něm teď intenzivně pátrá, stejně tak jeho rodiče.  Údajně se nachází na území města, kam se měl nechat odvézt jiným autem z místa, kde Favorit po nehodě odstavil. 

"Známe majitele vozu, neznamená to však, že on auto v inkriminovanou dobu řídil," dodal mluvčí. Důvodem nehody byla dle jeho slov nepřiměřená rychlost, v úvahu je ale třeba brát i další možnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám