Hlavní obsah

Mladík spadl do sila na piliny

Právo, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Nečekaný pracovní úraz si přivodil ve středu před polednem třiadvacetiletý mladík při práci na pile. Spadl do sila na piliny o průměru 1,5 z výšky zhruba sedmi metrů. Při čištění sila mu zřejmě uklouzla noha.

Článek

"Mladík měl pohmožděný hrudník a nadýchal se pilin. Byl na místě ošetřen, zdravotníci mu zajistili dýchací cesty a zafixovali ho. Poté byl ihned předán letecké záchranné službě, která ho transportovala do plzeňské fakultní nemocnice," informoval Právo mluvčí karlovarských záchranářů Lukáš Hutta.

Ze sila zraněného vyprostili spoluzaměstnanci, kterým se podařilo jej dostat na jeho vrcholovou plošinu. O definitivní záchranu zraněného mladého muže se ale už museli postarat mariánskolázenští hasiči.

"Jde o betonovou stavbu, která má na svém plášti úzký žebřík. Po něm ale nebylo možné zraněného snést dolů. Proto jsme použili náš automobilový žebřík a speciální páteřní rám," popsal Právu dramatické okamžiky na pile velitel mariánskolázeňské požární stanice Martin Gaier.

Reklama

Výběr článků

Načítám