Hlavní obsah

Na Břeclavsku spadla večer dvě rogala

Právo, Milan Vojtek
BŘECLAV

Na Břeclavsku spadla večer dvě rogala. Pilot jednoho z nich pod konstrukcí zemřel. Druhý muž spadl se strojem do nádrže Nové Mlýny. Toho se podařilo zachránit.

Článek

Zprávu o první nehodě přijali hasiči v 18.42 a rogalo skončilo ve vodách třetího (dolního) jezera Vodního díla Nové Mlýny poblíž Milovic na Břeclavsku. Pilot přežil, mělo se prý jednat o nouzové přistání. Podle rybáře, který události přihlížel ve vzdálenosti kolem pěti set metrů, prý hrozilo málo a rogalista se srazil s jachtou.

Jen o padesát minut později přijali hasiči zprávu o dalším spadlém rogalu, tentokrát v těsném sousedství letiště u Staré Břeclavi. Tentokrát už neměl pilot štěstí a přes půlhodinovou snahu záchranářů musel lékař nakonec konstatovat smrt. "Jednalo se o pětapadesátiletého muže z Břeclavi. Na domněnky o příčině nehody je ale v tomto okamžiku příliš brzy," řekl Právu kriminalista Zdeněk Pudelka, který zasahoval na místě nehody.

Podle letců z nedalekého letiště se jeho nehoda ale dala čekat. Pilot prý patřil mezi značně neukázněné letce, který jim dělal problémy a kazil pověst. "U nás spadlo rogalo? Je mi jasné, kdo to mohl být," řekl Právu jeden z letců, aniž by tušil, kdo je obětí neštěstí. Muž prý často prováděl riskantní kousky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám