Hlavní obsah

Muž se zamotal v křoví do kozelce a nemohl ven

Novinky, pno
UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Neobvykle kuriózní záchrannou akci absolvovali v noci z pátku na sobotu hasiči v Uherském Hradišti. Po tísňové výzvě vyjeli k nehodě, na jejímž konci skončil muž ve křoví tak nešťastně zachycen, že se nemohl pohnout a dostat ven bez cizí pomoci.

Článek

Šedesátiletý cyklista pravděpodobně havaroval na jízdním kole nebo upadl při vykonávání potřeby při návratu do Azylového domu ve Starém Městě. Následně se skutálel ze strmého svahu náspu asi tři metry pod silnici, kde zůstal ve velkém trněném porostu ostružiní a divokých růží.

"Hasiči na místě čelili neuvěřitelné scéně, kdy sténající muž byl v kozelci hlavou dolů a nohama nahoru ven z trní. Jeho vyproštění běžnou cestou nebylo možné a trní povolilo až za použití vyprošťovacích nůžek, seker a nožů. Senior byl postupně vystříhán, uvolněn ze sevření trněné pasti a vytažen ven na cestu," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Následně byl předán hlídce strážníků městské policie, která se o něj postarala, stejně jako i o jízdní kolo, nalezený deštník a varnou konvici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám