Hlavní obsah

ÚAMK varuje před kolonami v Německu

Právo, hyp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ústřední automotoklub (ÚAMK) varuje řidiče před kolonami na německých dálnicích. V Berlíně, Hamburku a v Brandenbursku totiž ve čtvrtek začaly školní prázdniny a spousta německých řidičů se vydala na cesty.

Článek

ÚAMK upozornil, že podobná situace bude i v dalších dnech - 16. července totiž končí škola v Mecklenbursku a Šlesvicku-Holštýnsku a o tři dny později v Thüringenu, Sasku-Anhaltsku, Dolním Sasku a v Brémách.

"Obecně lze ale říci, že dopravně náročné jsou především pátky a soboty. Doporučujeme proto vyjíždět spíše v jiné dny," řekl Právu tiskový mluvčí ÚAMK Pavel Kuchálik. Podle něho se dají kolony obecně čekat kolem velkých měst, například Vídně a Mnichova. "Podobně jsou na tom hraniční přechody nebo placené tunely," dodal.

V ostatních zemích sousedících s ČR prázdniny již začaly, takže se zvýšený provoz v příštích dnech nečeká. Problémy mohou nastat v průběhu srpna v Itálii a ve Francii, kde je nutné počítat s velmi rozšířenými celopodnikovými dovolenými.

Reklama

Výběr článků

Načítám