Hlavní obsah

Nepozorná chodkyně zahnala kamión do příkopu

Právo, miv
PASOHLÁVKY/NOVÁ VES

O velkém štěstí může mluvit osmasedmdesátiletá žena z Pohořelic, která ve středu před polednem vstoupila v polích u Nové Vsi na Pohořelicku do jízdní dráhy litevského kamiónu.

Článek

Jeho řidič intenzivním bržděním a stržením řízení dokázal odvrátit tragédii. Ženu srazil jen rohem kabiny, sám ale i se soupravou skončil v příkopu mimo silnici. "Asi se pořádně nerozhlédla," připustil manžel František Matoušek, který zastavil na kraji silnice, aby žena mohla přeběhnout na opačnou stranu vozovky, kde trhovec prodával ovoce.

"Přiběhl jsem k ní a pomohl jí. Ulevilo se mi, když promluvila. Pak u nás zastavila projíždějící sanitka a posádka ji odvezla do nemocnice. Zdála se mi být dobrá, snad to bude v pořádku," dodal. Litevský řidič tvrdí, že nehodě nemohl zabránit. Viděl jsem ji tak na patnáct metrů. Vstoupila do silnice a vůbec se nepodívala," řekl řidič těžké soupravy, plně naložené rašelinou. Auto s přívěsem skončilo mimo silnici, přičemž vůz zůstal stát nebezpečně nakloněný, takže z příkopu zpět na silnici mu museli pomáhat hasiči se dvěma autojeřáby. "Nemůžeme tam, dokud nám nevypnou elektrické vedení," vysvětlovali hasiči prostoj v likvidaci nehody. Nakonec profesionálně vytáhli kamión na cestu.

Policisté připomněli, že na nehodě nese svůj podíl i trhovec, který v polích daleko od zástavby prodával ovoce. Prodejci takto tvoří problémová místa v silničním provozu a výsledkem je i popsaná nehoda. Svůj díl viny má i manžel zraněné. Na silnici první třídy, navíc silně frekventovaném mezinárodním tahu z Brna do Vídně, totiž vůbec neměl zastavit. "Je to na pokutu," nechal se slyšet jeden ze strážců zákona.  

Reklama

Související témata:

Související články

Nehoda kamiónů zastavila dálnici u Lanžhota

Nehoda dvou kamiónů zablokovala v úterý dopoledne na dvě hodiny provoz na dálnici D2 v úseku mezi moravským Lanžhotem a slovenským hraničním přechodem u obce...

Výběr článků

Načítám