Hlavní obsah

Body řidiče neumravnily, smrtelných nehod přibylo

Novinky, pno
PRAHA

Jak vyplývá z předběžných policejních statistik dopravních nehod, před rokem zavedený bodový systém již řidičům na českých silnicích už strach nenahání. Zatímco statistiky o počtu mrtvých krátce po zavedení trestných bodů přinášely příznivá čísla, po roce se ukazuje, že řidičům otrnulo. Od ledna do června zemřelo na silnicích letos více lidí než loni.

Článek

Příznivý vývoj ukazuje sice statistika počtu dopravních nehod, počet mrtvých se však zvýšil. Je však třeba mít na paměti, že od letošního roku se musí hlásit až nehody, při nichž škoda přesáhla 50 000 korun, ještě loni byl limit na 20 tisících.

Od ledna do června zemřelo na silnicích 495 lidí

Mrtvých na silnicích neubývá, naopak jsou čísla srovnatelná s minulými roky a stále se pohybují v podobném rozmezí. Za první pololetí letošního roku zemřelo na českých silnicích 495 osob, což je více než loni.

V roce 2006 zemřelo od ledna do června na silnicích v Česku 433 osob, o rok dříve jich bylo 468. Informaci o smutném rekordu první poloviny roku Novinkám potvrdil policista zpracovávající statistiky dopravních nehod.

I přes vysoké počty usmrcených jsou tato čísla příznivější než v letech dřívějších. Od roku 1996 do roku 2004 zemřelo v první polovině roku vždy více než 500 lidí. V letech 1997, 2000 a 2003 to bylo dokonce více než 600 mrtvých.

Reklama

Související témata:

Související články

Barva vozu ovlivňuje nehodovost

Automobily černé barvy jsou častěji účastníky dopravní nehody a bílé vozy jsou bezpečnější. Vyplývá to ze studie Monashské univerzity v australském Melbourne....

Řidiči bourají stále na stejných místech

Na českých silnicích se podle statistik bourá čím dál víc. Velká část nehod se odehraje na místech, která jsou pro svoji nebezpečnost dobře známá. Nepomáhá...

Výběr článků

Načítám