Hlavní obsah

Mercedes převrátil sanitku, která převážela policisty

PRAHA

Na pražském náměstí I. P. Pavlova se v sobotu dopoledne odehrála dramatická dopravní nehoda. Osobní vůz značky Mercedes při ní narazil do houkající sanitky. Vozidlo záchranářů se převrátilo na bok a zůstali v něm tři zranění pasažéři, dva z nich byli policisté.

Článek

"Sanitka převážela do Všeobecné nemocnice na Karlově náměstí policistu, který utrpěl zlomeninu nohy při zásahu na Praze 2. Doprovázel ho jeho kolega," řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Miklíková, podle níž se srážka odehrála ve chvíli, kdy sanitka projížděla se zapnutým majákem křižovatkou na I. P. Pavlova po kolejích směrem do Ječné. Mercedes jedoucí z Mezibranské ulice směrem do Sokolské nárazem převrátil sanitku na bok.

Podle tiskového oddělení pražské policie nejsou zatím žádné zprávy o užití alkoholu, není ani jasné, které z aut jelo na červenou nebo zelenou. Nehodu bude policie vyšetřovat s použitím záznamů z městského kamerového systému.

Auto také narazilo do semaforu a vyřadilo jej z provozu. Dopravu na místě proto řídí policie.

Na křižovatce loni havarovali hasiči

"Jeden ze záchranářů byl středně těžce zraněn a byl převezen na traumatologii v Motole," řekla Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová a dodala: "Oba policisté byli se středně těžkými zraněními převezeni do Všeobecné nemocnice na Karlově náměstí."

Kvůli nehodě byla v místě na zhruba 40 minut přerušena tramvajová doprava.

"Míra zavinění bude předmětem dalšího šetření," řekla Novinkám Miklíková.

Na stejném místě se loni v červnu stala podobná nehoda. Hasiči, kteří spěchali po magistrále, se střetli s tramvají mířící ke Karlovu náměstí. Odmrštěná dodávka tehdy vážně zranila dva cizince. Jeden z nich nedávno na následky zranění zemřel. Řidič hasičů dostal podmínku a zákaz řízení aut s majákem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám