Hlavní obsah

Záchranáři našli potápěče, který zmizel na Blanensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ADAMOV

V jeskyni Býčí skála na Blanensku pátral záchranný tým po potápěči, který se nevynořil z vody. Našli ho zhruba po dvou hodinách živého.

Článek

"Událost nám nahlásili kolegové ve čtvrt na šest odpoledne, s naší technikou se tam ale nedostaneme, proto museli k Býčí skále přijet speleologové," uvedl k večeru operační důstojník hasičů.

Záchranný tým hasičů jistil jeskyňáře na povrchu. V jeskyních u obce Josefov se už několik potápěčů v minulosti utopilo.

Před osmou hodinou se ukázalo, že muž je živý a policejní potápěči mu pomáhají ven z jeskyně. Ztracený muž se potápěl s kolegou. Ten se ovšem na hladinu vynořil sám. Na břehu pak na kolegu asi tři hodiny čekal a mezitím kontaktoval záchranáře.

Záchranáři věřili, že potápěč může být naživu. Z předcházejících akcí měli informace o tom, že v zatopené části jeskyně jsou vzduchové kapsy. Býčí skála je součástí jeskynního systému Rudické propadání dlouhého 13 kilometrů. Jeskyněmi protéká Jedovnický potok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám