Hlavní obsah

Dva městští strážníci obviněni ze spolupráce s gangem na Karlovarsku

Právo, Novinky, ČTK, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTROV

Policisté obvinili dva strážníky městské policie v Ostrově z přijímání úplatku a zneužití veřejného činitele. Podezřívají je ze spolupráce s gangem zadrženým na Karlovarsku.

Článek

"Dnes kolem poledne byli dva městští strážníci z Ostrova nad Ohří povoláni k výslechu a byli obviněni z úplatkářství a ze zneužití veřejného činitele. Nevykonávali řádně kontrolní činnost v hernách a barech v městě, kde působili. A za to dostávali peníze. Jsou stíháni na svobodě," uvedla ve středu pro Právo Blanka Kosinová.

Strážníci jsou podle policistů podezřelí ze spolupráce s vyděračským gangem, který policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadrželi při akci s krycím názvem Záda. Na všech šest zadržených mužů soud uvalil vazbu. Čelí podezření, že psychicky a fyzicky vydírali místní podnikatele. Policie je obvinila z účasti na zločinném spolčení, z vydírání, z ublížení na zdraví a z podplácení, například v podobě placení výpalného za ochranu podniku, kdy museli odvádět peníze do takzvaného fondu právní ochrany.

Do majetku či správy vyděračů postupně přešlo několik desítek podniků v celém Karlovarském kraji. Během domovních prohlídek policisté našli větší množství peněz a zbraně. "Střelné zbraně, basebalové pálky, boxery, nože, kukly a podobně," upřesnila mluvčí Blanka Kosinová. Zadrženým mužům hrozí až deset let vězení. Policie pokračuje v pátrání v tomto případu, který už několik dní hýbe Karlovarským krajem. Rovněž naznačila, že by do spolupráce s podsvětím mohli být zapleteni další lidé. 

Skupina násilníků se zaměřila především na majitele heren a diskoték. "V podstatě jim ale nezbývalo nic jiného než platit konkrétní částku měsíčně za to, že podnik nebude napaden či zdemolován, k čemu později většinou stejně došlo," popsala praktiky vyděračů mluvčí. Podnikatele, kteří se vzepřeli, pak násilníci zbili. "V této souvislosti také registrujeme ze strany místních podnikatelů velké obavy," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám