Hlavní obsah

Mladík, do jehož vozu nabourala Poullainová, nemá řidičské oprávnění

Novinky, Miloslav Hradil
OLOMOUC

Dvaadvacetiletý řidič vozidla Renault Clio, do něhož v pondělí večer nabourala na kruhovém objezdu na okraji Olomouce se svým Fordem Galaxy herečka Chantal Poullainová (47), nemá řidičské oprávnění. Právu to v pátek potvrdila olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Článek

Herečka při vjezdu na rondel nedala mladíkovi v renaultu přednost. Zatímco ona utrpěla lehký otřes mozku, který jí způsobily airbagy, řidič nabouraného auta utrpěl stejně jako jeho spolujezdkyně těžké zranění. Oba jsou ze Šumperka.

"Muž má závažné poranění pánve. Jeho stav je stabilizovaný a počátkem příštího týdne by se měl podrobit již druhé operaci. Zdravotní stav jeho o rok starší spolujezdkyně se již zlepšil natolik, že mohla být v sobotu v poledne převezena od nás do nemocnice v Šumperku," řekl Právu mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Stanislav Kopečný. Dívka utrpěla při autonehodě závažná poranění jater a žeber.

Za prozatím čiré spekulace označila Vlachová tvrzení některých médií, že předběžné výsledky rozboru krve Poullainové naznačily přítomnost zakázané látky, která by mohla pocházet z léků či drogy.

Výsledky testů zatím nejsou známy

"Rozbor krve zatím není hotov. Předpokládá se, že tomu tak bude koncem příštího týdne," uvedla mluvčí. Odmítla přitom i spekulace o tom, že herečka údajně odmítla odběr moči. "Dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Pro zvýšení objektivity tohoto zjištění nařídil vyšetřovatel odběr krve nebo moči. Řidička dala krev," podotkla policejní mluvčí.

Rozbor krve podle ní trvá běžně týden. "Mají-li policisté podezření, že některý z aktérů dopravní nehody byl pod vlivem nějaké zakázané látky, může to trvat déle. Záleží na požadavcích vyšetřovatele, na tom, co chce zjistit," upřesnila Vlachová.

Podle některých svědků působila herečka krátce po nehodě, jako kdyby byla omámená. Podle zdravotníků, které Právo kontaktovalo, však tento stav mohl být způsoben lehkým otřesem mozku, který Poullainová utrpěla. "Drogu či nějakou jinou zakázanou látku, která by ovlivnila její reakce před nehodou, bych za tím primárně nehledal," řekl Právu už ve středu jeden lékař.

Záhadná lahvička bude přezkoumána příští týden

Spekulace o drogách vyvolal mj. i nález lahvičky ukryté v jedné z holí, které měla Poullainová ve svém vozidle. Její vnitřní stěny měly bílý povlak připomínající prášek. Podle herečky se však nejedná o drogu, nýbrž zřejmě o vodní kámen. "Já sama jsem nikdy drogy neměla, nebrala a snažím se proti drogám bojovat. V autě, které policie zabavila na expertízu, jsem drogy neměla," tvrdí Poullainová.

Podle Vlachové zatím hůl ani její obsah nebyly předmětem zkoumání. "Leží na okresním policejním ředitelství v Olomouci a počátkem příštího týdne bude předána na soudní lékařství, kde bude nález podroben rozboru," konstatovala mluvčí.

Předmětem zkoumání je zatím i vůz herečky, která sice připustila, že na rondel vjela rychleji, než povolenou třicítkou, ale zároveň trvá na tom, že jí selhal brzdový systém. Poullainová zatím z ničeho obviněna nebyla. Je však podezřelá ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Pokud by se její vina prokázala, hrozilo by jí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám