Hlavní obsah

Za smrt tří lidí při nehodě potvrdil soud sedm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Krajský soud v Brně potvrdil ve středu sedmiletý trest pro jednadvacetiletého Milana Hovězáka. Ten mu uložil letos v březnu Okresní soud v Břeclavi za to, že před dvěma lety v září zavinil v opilosti tragickou dopravní nehodu. Při té zemřeli tři jeho přátelé, další tři byli těžce zraněni.

Článek

Tragédie se odehrála u obce Kobylí na Břeclavsku. Tam Hovězák podle obžaloby nezvládl řízení svého Audi A6, sjel ze silnice a narazil do mostku. Mladík svou vinu popírá, jeho obhájce řekl, že nejspíš podá dovolání k Nejvyššímu soudu.

"Vina obžalovaného byla spolehlivě prokázána," řekla v odůvodnění středečního rozsudku soudkyně Hana Kleinová. Hovězákovi sice nebyl trest zvýšen, nicméně odpyká si jej nikoli ve věznici s dozorem, jak určil břeclavský okresní soud, ale v nápravném zařízení s přísnějším režimem - tedy ve věznici s ostrahou. [celá zpráva]

Podle svědků mladík řídil

V době nehody měl mladý řidič v krvi 1,5 promile alkoholu. Vozem, které nemělo platné potvrzení o technické kontrole vezl šest lidí, což je více, než parametry vozu umožňují. Své přátele vezl z diskotéky.

Při nehodě zahynul dvacetiletý pár a jednatřicetiletá žena. Vůz se po kolizi vzňal. Hovězák byl se dvěma přáteli převezen do nemocnice se zlomenou nohou. Odsouzený se hájí tím, že za volantem auta neseděl.

Z řízení automobilu jej ale usvědčují dva jeho přátelé. Také zdravotník a hasič, kteří pomáhali obětem neštěstí vypověděli, že muž se zlomenou nohou se přiznal hned po neštěstí k tomu, že vůz řídil. Kolize se prý stala poté, co mu někdo vběhl do cesty. Hovězáka usvědčují i dva znalecké posudky vypracované pro soud.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám