Hlavní obsah

Soud potvrdil za nehodu hasičského vozu roční podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský soud potvrdil pro Jiřího Svatoně roční podmíněný trest s odkladem na zkušební dobu tří let. Svatoň jako řidič hasičské dodávky zavinil loni v červnu na pražském náměstí I. P. Pavlova srážku s tramvají. Tramvaj vůz odhodila na chodník, kde těžce zranil dva lidi. Jeden z nich nedávno po ročním bezvědomí zemřel.

Článek

Nehoda se stala na křižovatce ulic Ječná a Sokolská. Hasičská dodávka, která jela k požáru rodinného domu v Praze 10, projížděla křižovatkou se zapnutými majáky a houkačkou. Střetla se tam s tramvají. Svatoň projížděl podle obžaloby křižovatkou na červenou.

Pod autem zůstali uvězněni dva chodci. Ženě museli lékaři amputovat nohu, muž byl rok v hlubokém bezvědomí a nehodu nakonec nepřežil. V hasičském vozidle byli lehce zraněni řidič a tři hasiči, v tramvaji nebyl zraněn nikdo.

Obvodní soud uznal Svatoně vinným z nedbalostní těžké újmy na zdraví již v únoru. Odvolací pražský městský soud však rozsudek zrušil a případ vrátil k novému projednání. I proti dnešnímu rozsudku se lze odvolat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám