Hlavní obsah

Technař, který najížděl do policistů, uspěl s odvoláním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský krajský soud ve středu vyhověl odvolání Tomáš Matouška, kterému v únoru tachovský soud uložil trest na 16 měsíců s podmíněným odkladem na dva roky. Soudci rozhodnutí zrušili a případ vrátili k tachovskému soudu. Matoušek měl při nepovolené technoparty CzechTechk v roce 2005 najíždět autem do policistů.

Článek

Matoušek najížděl na zasahující policisty na louce u Mlýnce na Tachovsku. Snažil se dostat k místu, kde zakázaná taneční party pod širým nebem začínala. Policisté příjezd přes povalený plot zablokovali. [celá zpráva]

Muž se před soudci bránil tím, že se chtěl jen dostat na louku. Podle svých slov policisty v tmavých kombinézách neviděl. Řekl, že nikoho zranit nechtěl. Svědci však uvedli, že černé kombinézy s nápisem policie byly ve tmě rozpoznatelné.

Při tvrdém zákroku byly zraněny desítky policistů i technařů. Kromě ochranných štítů a pendreků použili bezpečnostní složky k ukončení akce také slzný plyn a vodní dělo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám