Hlavní obsah

OBRAZEM: Záchrana zraněné ženy pod vrtulníkem

– BROUMOV
Novinky, pno

Ve středu dopoledne pomáhali záchranáři a hasiči zraněné starší ženě ve skalách na Broumovsku. K ženě se záchranáři dostali v podvěsu pod vrtulníkem a transportovali ji k sanitce, která ji převezla do nemocnice.

Článek

Žena si poranila nohu při vycházce na vyhlídku Hvězda ve členitém skalním terénu zvaném Kačenka. Přivolaní hasiči a záchranáři se k ženě dostali pěšky a poskytli jí nezbytnou pomoc. Z Hradce Králové byl na místo přivolán vrtulník s lékařem, zdravotnickým záchranářem a hasičem - leteckým záchranářem.

Záchranář v podvěsu s vakuovými nosítky. Foto: HZS Královehradeckého kraje.

"Pilot musel v nepřehledném terénu najít vhodné místo pro přistání, kde záchranáři připravili potřebné vybavení a upevnili lano pod vrtulník," uvedla mluvčí královehradeckých hasičů Martina Žahourková.

Záchranáři připravují nosítka pro podvěs. Foto: HZS Královehradeckého kraje.

Záchranáře pak pilot vrtulníku dopravil v podvěsu k místu, kde se žena zranili. "Hasiči zasahující ve skalách přenesli zraněnou ženu na přístupnější místo, odkud bylo možné její vyzvednutí," doplnila Žahourková.

Letecký záchranář v podvěsu pod vrtulníkem. Foto: HZS Královehradeckého kraje.

Zdravotnický záchranář byl vysazen u zraněné ženy, ošetřil jí zlomenou nohu a zajistil do speciálních vakuových nosítek. Letecký záchranář mezitím odletěl zpět na místo prvního přistání.

Záchranáři s nosítky na místě zranění. Foto: HZS Královehradeckého kraje.

Po ošetření a zajištění zraněné ženy dal zdravotnický záchranář pokyn k příletu vrtulníku. Společně s leteckým záchranářem přepravili v podvěsu zraněnou ženu na přístupné místo, odkud byla sanitou transportována do nemocnice.

Záchranáři pomáhají zraněné ženě do nosítek. Foto: HZS Královehradeckého kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám