Hlavní obsah

Za vraždu druha a syna dostala 22 let vězení

BRNO

Krajský soud v Brně poslal ve středu na 22 let do vězení šestatřicetiletou Martinu Hasíkovou. Ta letos v únoru v Pustiměři na Vyškovsku zavraždila nožem svého druha. Pak se rozhodla zabít sebe i pětiletého syna a zapálila rodinný dům. Chlapec zahynul, žena požár přežila.

Článek

Žena se k dvojnásobné vražda přiznala po svém zatčení. Soudci rozhodli o výjimečném trestu. Motivem činu byly nejen neshody v partnerském soužití, ale i velké dluhy dosahující statisícových hodnot. Do dluhů se žena dostala kvůli trestné činnosti z dřívějška, kterou v posledních letech tajila.

Hasíková si s dluhy nebyla schopna poradit. O tom, že nezvládala obtížné životní situace, podle obžaloby svědčí, že se kdysi pokusila o sebevraždu.

Podle znalců si ale v únoru byla vědoma důsledků svého jednání, když připravila své nejbližší o život. Záchranáři se při likvidaci požáru v Pustiměři nejprve domnívali, že plameny vyšlehly nešťastnou náhodou. [celá zpráva] Hasíkovou našli v zakouřeném podkroví objektu. Pak ale kriminalisté objevili zkrvavený nůž. [celá zpráva]

Soudní pitva druha Hasíkové následně prokázala, že zemřel cizím zaviněním, a to dva dny před požárem. Později se jeho partnerka rozhodla, že celou situaci vyřeší zavražděním svého syna a vlastní sebevraždou. Rodinný dům, v němž trojice bydlela, zapálila patrně ve chvíli, kdy dítě spalo. Chlapec se udusil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám