Hlavní obsah

Vedoucí Klokánku: tvrzení advokáta Škrlové je opovážlivé

– PRAHA/BRNO

Vedoucí brněnského Klokánku Ditty Pokorné i jejích kolegů se dotklo tvrzení advokáta Barbory Škrlové Zdeňka Hrouzka, jenž je nyní v Kodani, že musí zjistit, proč vlastně policie pátrá po Škrlové. Klokánek v pondělí současně opět zakázal otci navštěvovat své syny.

Foto: Markéta Pudilová, Právo

Centrum pro týrané děti Klokánek

Článek

"Připadá mi to opovážlivé, vždyť Škrlová uváděla lidi v omyl, měla v rukou spoustu falešné dokumentace," řekla Pokorná v neděli Právu. Je ráda, že se dotyčná našla, případně že se o ní alespoň ví. Synové týrající matky Kláry Mauerové, sedmiletý Ondřej a desetiletý Jakub, kteří nyní v Klokánku žijí, nebyli od personálu informováni o "Aničce" v Dánsku.

"Ponecháváme na soudních znalcích, co jim můžeme říci. Nejdůležitější je, že stabilizace obou chlapců probíhá velmi dobře," sdělila Pokorná. Věří, že jim o Kodani neřekne zatím ani jejich otec Radek Coufal, jemuž jako jedinému z rodiny vedení Klokánku umožňovalo až do pondělí krátké návštěvy synů.  [celá zpráva]

Rodina má zákaz návštěv dětí v Klokánku

Otec chlapců ani ostatní jejich příbuzní od pondělí opět nemohou chlapce navštěvovat. Pracovníci zařízení to zakázali. "Rodina velmi vážně porušila dohodnutá pravidla, řekla v pondělí vedoucí centra Ditta Pokorná. Další informace nesdělila.

Klokánek zakázal kontakt dětí s rodinou několik dnů po jejich umístění v centru. Prý jim to doporučila policie. Otec Radek Coufal se proti tomu ohradil a tvrdil, že se bude bránit u soudu. Poslal stížnost i ministru práce a sociálních věcí. Pracovníci centra nakonec ustoupili a minulý týden návštěvy povolili. V pondělí je ale opět zakázali.

Chlapce čekají postupové zkoušky

Otec navštívil chlapce ve čtvrtek a v sobotní podvečer, každá návštěva probíhá za přítomnosti někoho z Klokánku. "S Coufalem lze rozumně mluvit, zajímá se o prospěch obou synů a o jejich stav, mám s ním dobré zkušenosti," řekla ještě v neděli Pokorná.

Oba chlapce vyučuje už druhý týden domácí učitelka, speciální pedagožka. Odborníci nyní dokončují na oba soudně znalecké posudky. Učitelka věří, že vykonají úspěšně postupové zkoušky do vyšších ročníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám