Hlavní obsah

Od pátku zemřelo na silnicích nejméně 10 lidí

PRAHA

Od pátku do nedělního odpoledne zemřelo na českých silnicích nejméně deset lidí. Vyplývá to z předběžných statistik policejního prezidia. Nejtragičtějším dnem byla sobota, kdy při 402 nehodách zahynulo pět osob. V pátek policisté zaznamenali o 230 havárií více, zahynuli ale jen tři lidé.

Článek

V neděli si zatím podle dostupných informací nehody vyžádaly dvě oběti.

Ráno zemřel devětatřicetiletý řidič na silnici mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou. "Muž zřejmě nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a při projíždění zatáčkou vjel do příkopu, kde čelně narazil do betonového mostku," uvedl operační důstojník východočeské policie.

Mezi Kunovicemi a Ostrožskou Novou vsí se zase střetl osobní vlak jedoucí z Uherského Hradiště do Veselí nad Moravou s osobním autem. Řidič vozidla zahynul.

Ve Středních Čechách zahynula dvouletá dívka

Na středočeských silnicích zahynuli o víkendu dva lidé. Při nárazu osobního vozu do betonového sloupku v Soběšovicích na Benešovsku zahynula v sobotu dvouletá dívka. Její otec, který řídil, utrpěl pouze lehká zranění. Záchranáři se snažili dívku přivést k životu, ale marně. [celá zpráva]

V týž den v Soběslavi vstoupil pětatřicetiletý muž do silnice přímo před přijíždějící osobní automobil. Řidič vozu už nedokázal zabrzdit a muže srazil. Chodec zraněním na místě podlehl.

V sobotu krátce před půlnocí záchranáři zasahovali u nehody u Mlékojed na Mělnicku. Třiadvacetiletý motocyklista svým zraněním na místě podlehl.

V sobotu u obce Štoky na Havlíčkobrodsku narazil do stromu osobní vůz. Dva cestující byli těžce zraněni. Vážná zranění také utrpěl muž, který v sobotu ráno havaroval u Slaného.

Na celé dopoledne ucpala frekventovanou Jižní spojku v Praze nehoda kamiónu, který se převrátil a na vozovku se vysypal celý náklad uhlí. Částečně zprovoznit se místo nehody podařilo zhruba po čtyřech hodinách.

Další nehoda motorkářů se stala v sobotu večer v Bratčicích u Čáslavi. "Jednalo se o muže a ženu, kteří jeli na jedné motorce," řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Pětatřicetiletá motorkářka měla mnohočetné zlomeniny, ale nebyla v ohrožení života. Zdravotníci ji odvezli na chirurgickou ambulanci do Vinohradské nemocnice. O dva roky mladšího muže převezl v bezvědomí do stejné nemocnice vrtulník. Jeho stav je podle Janečkové velmi vážný. 

Vážná zranění pak utrpěl po srážce s autobusem motorkář, který v neděli před polednem pravděpodobně nedal přednost u obce Milín. "Muž měl mnohočetná zranění, zlomeninu nohy, žeber, úraz hlavy.

Na Jižní Moravě tři vážné nehody

Kromě k nehodě s vlakem mezi Kunovicemi a Ostrožskou Novou vsí vyjížděli jihomoravští záchránaři ještě k nejméně dvěma závažným dopravním nehodám.

Na Břeclavsku u obce Borkovany se v neděli srazila tři vozidla. Čtyři lidé byli zraněni, tři z nich, matka se synem a dcerou, těžce.

Na silnici mezi Uherským Brodem na Uherskohradišťsku a Polichnem na Zlínsku se v sobotu odpoledne zranilo sedm lidí. Podle mluvčí uherskohradišťské policie Jitky Zámečníkové je ze zavinění srážky dvou vozidel podezřelá řidička vozu Škoda Octavia, která vjela do protisměru. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám