Hlavní obsah

V Pustiměři hořely tři domky, škoda okolo tří miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PUSTIMĚŘ

Tři domy zasáhl v neděli v noci požár v obci Pustiměř na Vyškovsku. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen několik minut po druhé hodině ranní a na místo postupně vyjelo osm požárních jednotek. Oheň vypukl v dřevěném hospodářském stavení jednoho z domů a odtud se rozšířil také na střechu a půdní prostor dvoupodlažního rodinného domu.

Článek

K rychlému rozšíření požáru přispělo i větší množství sena a dřeva uskladněného na půdě. Z hořícího stavení se oheň přenesl také na hospodářský objekt sousedního domu. Obytnou část tohoto domu se hasičům podařilo před plameny zachránit. Žár částečně zasáhl také třetí dům, u kterého popraskaly skleněné výplně oken, poškozena byla i okna a omítka domu.

Při požáru byli zraněni tři lidé ze zasažených domů. Dva muži se nadýchali zplodin hoření, jednoho zdravotníci ošetřili na místě, druhého s podezřením na otravu toxickými zplodinami převezli do nemocnice. Na místě byl ošetřen třetí muž s odřeninami na rukou. Pro zdravotní problémy byl dopoledne do nemocnice převezen jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů.

Požár se dohašoval celé dopoledne

Požár se hasičům pomocí 12 zásahových vozidel včetně výškové techniky podařilo lokalizovat ve 2:13. Přestože většinu ohnisek plamenného hoření se podařilo do 6. hodiny ranní uhasit, na místě bylo nutné rozebírat konstrukce střech a stropů. V rozebírání ohořelých trámů a dohašování lokálních ohnisek hasiči pokračovali i během celého dopoledne.

Požár zcela zničil dřevěnou kůlnu a střechu obytné části domu, kde začalo hořet, a hospodářský objekt sousedního stavení. Třetí dům, který stojí dále od požářiště, byl poškozen silným žárem. Škodu vyšetřovatel předběžně vyčíslil na tři milióny korun. Hodnotu majetku uchráněného zásahem hasičů vyčíslil na pět miliónů korun. Příčina vzniku požáru je v šetření, podle dosud zjištěných poznatků vyšetřovatelé nevylučují nedbalost obyvatele jednoho z domů.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám