Hlavní obsah

Přebíhání dálnice stálo ženu život

Právo, miv
BŘECLAV

Další tragický záznam přibyl do seznamu obětí dopravních nehod, který letos na Břeclavsku trhá všechny rekordy. Padesátiletá žena zemřela v noci na pátek na dálnici D2 nedaleko Hustopečí.

Článek

Nehoda se stala na šestadvacátém kilometru v katastru Hustopečí v jízdním směru z Brna do Břeclavi přibližně třicet minut před půlnocí. "Podle dosud zjištěných informací žena zřejmě přebíhala dálnici a na vozovce ji srazilo osobní vozidlo Volkswagen Passat s převozní registrační značkou, řízené řidičem ruské národnosti," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Následek střetu byl tragický. Žena na místě podlehla zraněním. Její utrženou nohu hasiči našli až na druhé polovině dálnice v opačném směru. Auto má po střetu ve vysoké rychlosti poškozenou kapotu a přední sklo.

Dvouhodinové přerušení provozu

"Vyšetřování nehody si vyžádalo úplné uzavření dálnice ve směru z Brna na Břeclav na více než dvě hodiny. Policisté dopravu odkláněli po silnici první třídy přes Hustopeče, hasiči pomohli při naložení těla oběti nehody k odvozu a při úklidu vozovky od střepů," dodal mluvčí.

Počet mrtvých na silnicích Břeclavska je letos děsivým rekordem. Již sedmnáct lidí zahynulo od začátku roku při nehodách. Podle vedoucího dopravního inspektorátu Jiřího Macha ale policisté odvádí maximum práce na zajištění bezpečnosti provozu. Zjistit, co je špatné, je složité. Mezi jednotlivými nehodami chybí spojitost, staly se na různých místech okresu a v odlišných situacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám