Hlavní obsah

Pes zabíjel na rozkaz pána

SVATOŇOVICE

Se slovy "Rocky, vem si ho" poštval dvaačtyřicetiletý recidivista ve Svatoňovicích na severu Moravy svého německého ovčáka na o dva roky staršího souseda. Pes mu při zuřivém útoku způsobil taková zranění, kterým později ve svém domku podlehl.

Článek

"Byl nalezen ve svém bytě v neděli v sedm hodin ráno. Po celém těle měl povrchové rány čerstvého i staršího data," uvedla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková. Nařízená pitva odhalila, že muže pokousal pes. Podle policie na něj zaútočil v sobotu mezi 14. a 15. hodinou. "Způsobil mu hluboké kousnutí na hlavě, obou horních i dolních končetinách a dalších částek těla. Příčinou smrti byl následný krvácivý šok," uvedla mluvčí.

Hrozí mu až 12 let

Vyšetřování kriminalisty dovedlo až k osobě v minulosti čtyřikrát soudně trestaného muže, který bydlí ve stejné vesnici jako mrtvý. Motiv zatím není policii jasný. Ovčák muže napadl v jeho zahradě a kuchyni.

Kriminalisté podezřelého zadrželi a umístili do policejní cely. V pondělí byl obviněn z trestného činu ublížení na zdraví, za což mu hrozí až dvanáct let vězení. "Byl podán návrh na vzetí do vazby," dodala Bednarčíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám