Hlavní obsah

V Ústí zemřel dehydrovaný dvouletý chlapec

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Vedra a zřejmě i zanedbaná rodičovská péče se podepsala na smrti dvouletého chlapce, který minulý týden ve čtvrtek zemřel v ústecké nemocnici.

Článek

 "Za vším je hygiena a dehydratace," řekl včera Právu krajský hygienik Josef Trmal. Chlapcova rodina žije ve čtvrti Trmice, obývané především romskými sociálně slabými obyvateli.

"Byl přivezen v kritickém stavu a přes veškerou snahu lékařů se ho nepodařilo zachránit," řekl včera Právu mluvčí nemocnice Karel Krois s tím, že lékaři podali na rodinu trestní oznámení pro podezření z trestného činu zanedbání povinné péče o dítě s následkem smrti. Malý pacient byl podle informací z nemocnice v zoufalém stavu, zcela dehydrovaný a s infekčními průjmovými potížemi. Hospitalizováni byli i čtyři další sourozenci mrtvého chlapečka.

"Na případ nás upozornil lékař Masarykovy nemocnice. Věc vyšetřujeme jako zatím neurčený trestný čin," sdělila Veronika Beranová z ústeckého policejního ředitelství. Policisté prozatím vylučují, že by děti hladověly nebo je někdo týral.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám