Hlavní obsah

Po pěti letech usvědčili muže ze znásilnění

Právo, Patrik Biskup
DOMAŽLICE

Po pěti letech objasnili domažličtí kriminalisté dva případy brutálního znásilnění. Pomohla jim přitom národní databáze vzorků DNA a také to, že pachatel si podobný čin minulý měsíc zopakoval. "Osmačtyřicetiletý muž je ve vazbě," řekl v úterý policejní vyšetřovatel, který má kauzu na starosti.

Článek

Muž byl obviněn z pokusu těžké újmy na zdraví, loupeže a dvojnásobného znásilnění.

Jeho poslední obětí se stala mladá žena, kterou na lesní cestě u Babylonu strhl z kola a rdousil ji. Vyrušilo ho projíždějící auta se dvěma mladíky, kteří pak policii pomohli při jeho dopadení. "DNA podezřelého muže bylo shodné s biologickými stopami na místě činu.

"Navíc porovnáním s centrální databází DNA se jeho vzorek shodoval u dosud neznámých pachatelů dvou znásilnění z roku 2002 na Tachovsku a Domažlicku," vysvětlil vyšetřovatel.

Pachatel tehdy v dubnu nejprve znásilnil třiadvacetiletou dívku, která se vracela domů z vesnické zábavy a o měsíc později přepadl a vynutil si sex od šestačtyřicetileté ženy. Na tu si počíhal v chodbě bytovky, když se vracela z noční směny domů. Muži hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám