Hlavní obsah

Hasiči: Primátorovo auto bylo podpáleno úmyslně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Automobil, který používá manželka pardubického primátora Jaroslava Demla (ODS), byl v noci na pondělí zapálen úmyslně. V úterý to potvrdila mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková s tím, že po žháři pátrá policie.

Článek

"Byla použita nějaká hořlavá kapalina, zřejmě benzín nebo něco takového. Celý případ nyní vyšetřuje policie," řekla Horáková. V Pardubicích během uplynulých týdnů shořela podobným způsobem i další auta. Deml možnou spojitost nekomentoval.

Primátor již v pondělí oznámil, že se auto jeho manželky nevzňalo náhodou. [celá zpráva] Auto stálo na oploceném pozemku u jeho domu. Před činem pachatel manipuloval bezpečnostní kamerou. Na sedadle řidiče leželo rozbité sklo a místo bylo více ohořelé než u spolujezdce.

Souvislost se svou funkcí a politikou Deml (ODS) přímo nepotvrdil, žádné vážné výhružky nebo anonymy v poslední době nezaznamenal. "Bezesporu to mělo souvislost s mou osobou. Anonymy, které občas dostávám já nebo manželka, jsou zcela banální a s tímto případem rozhodně žádnou souvislost nemají. Žádné podezření nemám," řekl Deml.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám