Hlavní obsah

Pardubickému primátorovi někdo podpálil auto

Právo, Zdeněk Seiner
PARDUBICE

Za jednoznačný útok proti své osobě, možná za politický čin z kategorie mafiánských praktik, považuje primátor Pardubic Jaroslav Deml (ODS) to, že mu v noci na pondělí někdo zapálil auto před jeho rodinným domkem na okraji Pardubic na sídlišti Dubina.

Článek

"Potvrzují to předběžné výsledky šetření i záznam kamery, která v noci 17 minut snímala pachatele. Jednoznačně bylo jeho nebo jejich cílem auto zapálit," řekl Právu Deml.

"Doufám přesto, že to byl momentální nápad nějakého chorého mozku. Vyzývám toho člověka, aby za mnou přišel a jeho problémy můžeme řešit společně. Tohle není řešení. Ohrožen jsem byl nejen já, ale i manželka a sousedé," vyzval vyděšený primátor.

Nádrž naštěstí nestačila vybuchnout

Shořel pět let starý Volkswagen Polo, který stál za plotem na primátorivě pozemku. Uhasit se ho podařilo dřív než explodovala nádrž, která byla plná paliva.

"Škoda by pak byla obrovská, nejen na autě, ale i na nemovitostech. Pomáhali mi hasit sousedé, auto jsme uhasili společně do příjezdu hasičů," dodal Deml. Jeho i sousedy probudila hlasitá exploze.

"Digitální záznam je vodítkem. Rozhodně šlo o úmyslný čin. Blíže nelze zatím nic říci," odmítl sdělit podrobnosti jeden z kriminalistů, který na případu spolupracuje. Potvrdil, že na sídlišti Dubina v poslední době shořelo několik aut podnikatelů.

Podle Demla tento skutek Pardubice posouvá mimo civilizovaná města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám