Hlavní obsah

Za pohození zraněného chlapce v lese dostal 12 let

Právo, Novinky, jac, pno
BRNO

Na dvanáct let do vězení poslal ve středu Krajský soud v Brně Petra Neissera z Lysic na Blanensku. Vloni srazil autem chlapce a zraněného ho odvezl do lesa, kde ho nechal. Hoch málem zemřel. Neisserova spolujezdkyně vyvázla s podmínkou.

Článek

Neisser si trest odpyká ve věznici s ostrahou. Odsouzen byl za trestné činy neposkytnutí pomoci a pokusu o vraždu.

Jeho přítelkyně Šárka Suchánková dostala čtyřměsíční trest s podmíněným odkladem na dva roky za trestný čin neposkytnutí pomoci.

Událost se odehrála 17. listopadu. Chlapec hrál s kamarády v Kunštátě fotbal. Vypil několik piv a v noci šel na sraz s bratrem. Cestou ho však srazila škodovka, kterou řídil právě Neisser. [celá zpráva]

Tělo sraženého mladíka rozbilo přední sklo, převalilo se přes střechu a zadním sklem spadlo do kufru. Školák utrpěl vážná poranění. Měl zlomené nohy, otřes mozku a řadu pohmožděnin.

Neisser i jeho přítelkyně, která s ním jela ve vozidle, tvrdili, že o zraněném chlapci v kufru neměli ponětí. S tímto živým nákladem dojeli až do domku v Lysicích.

"Nebyl jsem schopen racionálně myslet," uvedl Neisser v úterý u soudu. Chlapce podle svých slov odvezl asi 1,5 kilometru od domu, kde jej nechal v lese několik metrů od silnice. Pokládal jej prý za mrtvého.

Chlapec se poté probral a zjistil, že leží zraněný v lese. Se zlomenýma nohama se doplazil k silnici. Na krátkou cestu potřeboval několik hodin. Brzy ráno kolem projížděl řidič, který chlapce zpozoroval a přivolal pomoc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám