Hlavní obsah

Za znásilnění školáka uložil soud 5,5 roku vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Krajský soud v Plzni poslal ve středu do vězení na 5,5 roku jednadvacetiletého Pavla Beňaka z Chodova na Sokolovsku. Uznal ho vinným ze znásilnění devítiletého chlapce, které se podle soudu stalo nejméně dvakrát v roce 2004.

Článek

Muž ve dvou případech zneužil dítě otcovy přítelkyně. Kromě trestu vězení muži soudce nařídil také sexuologickou léčbu. Zneužívaný chlapec utrpěl posttraumatickou poruchu.

Jeho stav není stabilní a lékaři proto nedoporučili jeho výslech. Chlapec se léčil na psychiatrické klinice Fakultní nemocnice v Plzni.

Odsouzený nikdy nevypovídal. Znalci u něho zjistili anomální sexualitu, osobnost popsali jako citově zanedbanou, inteligenčně nevyzrálou, se sníženými ovládacími schopnostmi. Z trestného činu ho usvědčila výpověď dítěte z přípravného řízení, výpověď chlapcovy matky a znalecké posudky.

"Obžalovanému přitěžuje, že využil nízkého věku, nízké fyzické a duševní vyspělosti poškozeného, polehčující je okolnost, že dosud nebyl trestán a ke spáchání trestného činu došlo krátce po jeho osmnáctinách," uvedl předseda senátu Zdeněk Minařík.

Poté, co se policie začala případem v říjnu 2004 zabývat, skončil chlapec v dětském domově. Jeho matka chce nyní požádat o to, aby se o něj mohla opět začít starat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám