Hlavní obsah

Řidiče zabila při stavbě dálnice elektřina

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Padesátiletý řidič nákladního automobilu zemřel v pondělí dopoledne při stavbě dálnice D47 v Ostravě. Při vysypávání zeminy zavadil v blízkosti Rudné ulice v Ostravě-Svinově korbou o dráty vysokého napětí.

Článek

Na místě nehody, která se stala kolem deváté hodiny, zasahovali hasiči a policisté. "V současné době zjišťujeme, zda řidiče někdo navigoval, nebo ne," řekl na místě novinářům policejní vyšetřovatel. Podle dostupných informací jde o první oběť výstavby dálnice, která má Ostravsko spojit s českou dálniční sítí.

Po příjezdu hasičů mrtvé tělo řidiče leželo nedaleko hořícího automobilu. "Hasiči museli počkat na odpojení elektrického vedení, aby mohli dohasit požár v motorovém prostoru a zadní části vozidla. Předtím alespoň zasypávali kola automobilu štěrkem," uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Nehodu z povzdálí sledovali majitelé zahrádek v nedaleké zahrádkářské kolonii. "Sbíral jsem jahody a nejednou jsem uslyšel obrovskou ránu. Z drátů vysokého napětí létaly jiskry na všechny strany," řekl jeden ze zahrádkářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám