Hlavní obsah

Výbuch na Sokolovsku: policie má podezření na trestný čin

Právo, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VŘESOVÁ

Páteční výbuch ve zpracovatelském závodě Sokolovské uhelné ve Vřesové na Sokolovsku způsobil škodu za milión korun. Policie má podezření na spáchání trestného činu obecného ohrožení.

Článek

Jak informovala mluvčí západočeských policistů Jolana Číhová, příčina výbuchu s následným požárem je předmětem dalšího šetření. Podle mluvčího krajských hasičů Františka Petra unikl v areálu asi kubík čpavku, ven se však nedostal. Jeho šíření zamezili hasiči intenzivním skrápěním.

Exploze v technologických zařízeních kombinátu Rectisol vymrštila asi dvoutunový poklop. Spadl na střechu sousedního objektu, od nímž potrubí se čpavkem vede. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Karlových Varů, Sokolova a Chebu, podnikoví hasiči Sokolovské uhelné a dobrovolní z Chodova. Při výbuchu byli zraněni dva muži. Oba skončili na popáleninovém centru pražské nemocnice na Vinohradech. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám