Hlavní obsah

Výbuch plynu v Sokolovské uhelné popálil dva muže

Právo, Novinky, mák, pno
SOKOLOV

Dva muži byli v pátek popáleni při výbuchu ve zpracovatelském závodě Sokolovské uhelné ve Vřesové na Sokolovsku. V závodě zřejmě vybuchl zbytek plynu. Rozsah zranění obou popálených ani přesná příčina výbuchu zatím nejsou známy. Při výbuchu unikl čpavek.

Článek

Zranění muži byli převezeni do nemocnice. "Byla to obrovská rána," uvedl pro Právo jeden ze svědků události. Další řekl, že v jednu chvíli z místa utíkali i sami hasiči. Řada zaměstnanců byla evakuována z jídelny, když byli na obědě.

"Nevěděli jsme, co se děje, stáli jsme pak na parkovišti přes silnici," uvedla další svědkyně. K výbuchu došlo kolem desáté hodiny dopoledne. V té době tam probíhaly údržbářské práce.

"Zranění utrpěli poranění v horní části těla. Vrtulník letecké záchranné služby z Plzně je tranportoval na popáleninové centrum do pražské nemocnice na Vinohradech," uvedl pro Novinky mluvčí karlovarské záchranné služby Lukáš Hutta.

Exploze v technologických zařízeních kombinátu Rectisol vymrštila asi dvoutunový poklop, který spadl na střechu sousedního objektu. Právě pod ní vede potrubí se čpavkem.

Podle mluvčího krajských hasičů Františka Petra unikl v areálu asi kubík čpavku. Nedostal se ale ven, hasiči ho zkrápěli.

Na místě události zasahuje pět jednotek profesionálních hasičů z Karlových Varů, Sokolova a Chebu, dále podnikoví hasiči Sokolovské uhelné a dobrovolní hasiči z Chodova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám