Hlavní obsah

Celníci našli v tajné schránce Superbu pirátské nosiče

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Klatovští celníci ve středu večer našli v kontrolovaném vozidle Škoda Superb speciálně vybudovanou tajnou schránku, ve které bylo schováno bezmála tři tisíce pirátských CD a DVD nosičů a stejný počet přebalů k nosičům.

Článek

Celníci vozidlo, které řídil sedmatřicetiletý Vietnamec, zastavili a zkontrolovali na silnici v Kašperských horách. Při kontrole objevili zajímavý úkryt, který byl ve vozidle speciálně vytvořený pro přepravu nelegálního zboží.

"Tajná schránka byla vybudovaná mezi zadními sedadly a zavazadlovým prostorem. Byla široká 1 metr, vysoká 0,5 m a hluboká 0,25 m. Zboží se do schránky vkládalo otvorem za ruční opěrkou, který byl uzavřen kovovými zamykatelnými dvířky," uvedla mluvčí celníků Jitka Blahutová.

Hodnota zboží, které celníci v tajné schránce našli je odhadnuta na více než půldruhého miliónu korun. "Řidič tvrdil, že si vozidlo půjčil a že o tajné skrýši nic neví," dodala Blahutová.

Reklama

Výběr článků

Načítám