Hlavní obsah

Soud poslal Slováka na 12 let do vězení za vraždu přítelkyně

– ČESKÉ BUDĚJOVICE
Právo, Petr Pokorný

Na dvanáct let do vězení poslal ve středu trestní senát táborské pobočky Krajského soudu v Českých Budějovicích jednatřicetiletého Radoslava Kubíčka za vraždu své o pět let mladší přítelkyně. Rozsudek je pravomocný. Kubíček i státní zástupce se totiž na místě vzdali svého práva na odvolání.

Článek

Slovák z Humenného, který přišel do České republiky za prací, se u soudu přiznal k tomu, že ze žárlivosti letos 19. ledna uškrtil provazem v jednom z bytů v táborské ulici Angela Kančeva svoji šestadvacetiletou přítelkyni Lucii Pekárovou, její tělo ukryl do úložného prostoru sedací soupravy a pak se pokusil spáchat sebevraždu v bytě své nové známosti. Svého činu opakovaně litoval. "Je mi to líto. To, co jsem udělal, bylo ze žárlivosti, ne pro peníze," uvedl Kubíček.

S jeho tvrzením se na základě provedených důkazů ztotožnil i soud. "Obžalovaný neunesl skutečnost, že se sním Lucie rozešla a požádala jej, aby se od ní odstěhoval. Žárlil přesto, že sám už měl novou přítelkyni," konstatoval v odůvodnění rozsudku předseda senátu Zdeněk Kučera.

Kubíček se s Pekárovou, s níž chodil tři roky, často hádal kvůli problémům s prací a závislosti na hracích automatech. Pekárová si pak našla jiného přítele a chtěla, aby opustil byt. Večer před vraždou sledoval Kubíček film plný násilí, v němž se lidé škrtili provazy.

V den vraždy 19. ledna se chtěl údajně vrátit domů na Slovensko. Ráno ho přítelkyně budila na autobus a pohádali se. On si pak došel do kuchyně pro provaz a ženu uškrtil. Místo činu pak opustil a přesunul se do bytu své známé, od něhož měl také klíče, a zde spolykal několik plat prášků, napsal dopis na rozloučenou a žiletkou si podřezal žíly. Kamarádka jej našla po návratu ze zaměstnání a zavolala záchranáře. O předchozí vraždě se policisté dozvěděli ze zmíněného dopisu.

Reklama

Výběr článků

Načítám