Hlavní obsah

Vraždil, chtěl se zabít a nyní stojí před soudem

Právo, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Před trestním senátem táborské pobočky českobudějovického krajského soudu stanul v úterý jednatřicetiletý Radoslav Kubíček. Slovák z Humenného se přiznal k tomu, že ze žárlivosti letos 19. ledna zavraždil v jednom z bytů v táborské ulici Angela Kančeva svoji šestadvacetiletou přítelkyni a pak se pokusil spáchat sebevraždu. Nyní mu hrozí až 15 let vězení.

Článek

Podle obžaloby Kubíček ženu po hádce uškrtil provazem a její tělo ukryl do úložného prostoru sedací soupravy. Pak odešel do bytu ke známé, kde se pokusil o sebevraždu. Policisté tělo zavražděné objevili na základě textu v dopise na rozloučenou, který zanechal na místě. Kubíček se u soudu k vraždě přiznal a svého činu litoval. "Je mi to líto. To, co jsem udělal, bylo ze žárlivosti, ne pro peníze," uvedl Kubíček.

Senát přesto bude muset dopodrobna zhodnotit motiv činu, aby vyloučil, že muž nevraždil z jiných pohnutek. Stejně jako k vraždě se totiž soudu přiznal ke své závislosti na hracích automatech a k dluhům. Rozsudek by mohl soud vynést už ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám