Hlavní obsah

V Klokánku byla místo Anny Škrlová, potvrdil test DNA

BRNO

V brněnském dětském zařízení Klokánek nepobývala třináctiletá Anna Mauerová, nýbrž dvaatřicetiletá Barbora Škrlová, která se za mladou dívku vydávala. Informovala o tom v pondělí policie. Kriminalisté se však stále zabývají myšlenkou, že údajná Anička existuje a po školačce i Škrlové pátrají.

Článek

Vzorky DNA policie odebrala nejen členům rodiny Mauerových a Škrlových, ale i rodině brněnského herce Viktora Skály.

Z testů také vyplynulo, že dívka, kterou sestry Klára a Kateřina Mauerovy podstrčily lékařům, sociálním pracovníkům i soudkyni místo Anny je jedna ze tří Skálových dcer. [celá zpráva] Proti dívce úřady nepojaly žádné podezření. Chovala se na svůj věk, tedy na 13 let.

V Klokánku už byl ale někdo jiný, Barbora Škrlová. Pracovníci Klokánku tvrdili, že dívka se během pobytu před svým útěkem chovala divně, zdála se jim starší a stále si schovávala obličej za hračky. Rodina to vysvětlovala tím, že je silně fixována na Kláru Mauerovou a trpí sociální fobií.

Barbora Škrlová je však duševně zdráva, studuje v Brně vysokou školu. Je známá rodiny Mauerových a učí hudební předměty v brněnském domě Paprsek. V posledních měsících pobývala u Kateřiny Mauerové.

Viktor Skála, jehož dcera měla Annu před úřady hrát, se spolu s manželkou - učitelkou Zuzanou - v minulosti zapojil do života náboženské sekty odštěpené od Hnutí Grálu. Právě tato skupina, v níž bylo zřejmě jen několik lidí, možná za kauzou stojí.

Spletitý případ vyšel najevo na začátku května, kdy policie zadržela Kláru Mauerovou kvůli týrání syna Ondřeje. Ta je nyní spolu se svou sestrou ve vazbě.

Reklama

Související články

Policie už pátrá po Barboře Škrlové

Kriminalisté ve středu vyhlásili celostátní pátrání po čtyřiatřicetileté Barboře Škrlové. Ta se podle některých informací vydávala za pohřešovanou...

Za Annu vydávali dceru brněnského herce

Třináctiletá dívka Anna, kterou již řadu dní hledá policie, ve skutečnosti zřejmě opravdu nikdy neexistovala. Sestry Mauerovy podstrčily lékařům, sociálním...

Výběr článků

Načítám