Hlavní obsah

Na ženu i policisty útočil sekyrou

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Těžké chvíle připravil minulý týden 29letý recidivista z Rychvaldu na Karvinsku své stejně staré partnerce, kterou několik dní napadal pěstmi a vyhrožoval jí se sekyrou v ruce. Pak zaútočil i na policisty, které na pomoc zavolal bratr nešťastné ženy.

Článek

Série útoků začala už v úterý, kdy na autobusové zastávce pod pohrůžkou zbití ženu okradl o dávky sociální podpory. O tři dny později k ní přišel domů se sekyrou v ruce a žádal, aby se přiznala k nevěře. "Ženě vyhrožoval zabitím a držel jí v bytě pod pohrůžkami násilí," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

O něco později pak ženu ještě napadl před domem ranami do obličeje. Bití se opakovalo i v sobotu. "Poblíž domu ženu znovu obvinil z nevěry a bil ji otevřenou dlaní do obličeje a přes ucho. Žena utekla ke svému bratrovi," dodala mluvčí s tím. Bitím utrpěla pohmožděniny v obličeji a má tržnou ránu na uchu v délce čtyři centimetry.

Agresivní muž pak pokračoval v řádění i po příjezdu policistů, proti kterým vyšel se sekyrou v jedné ruce a s nožem ve druhé. Zastavila ho až pohrůžka služebními pistolemi.

"Nakonec sekyru i nůž odevzdal. Na doporučení lékaře byl převezen do opavské psychiatrické léčebny," dodala policejní mluvčí s tím, že recidivista je nyní podezřelý z útoku na veřejného činitele, pokusu těžkého ublížení na zdraví, vydírání a násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám