Hlavní obsah

Opavská policie zatkla fantomy sklepů

Právo, hon
OPAVA

Tři muže, podezřelé z vykradení více než šedesáti sklepů, zadrželi v minulých dnech opavští kriminalisté. Kapitální úlovek je o to významnější, že způsobená škoda se zatím odhaduje na bezmála 870 tisíc korun. Při domovních prohlídkách se našla i část kořisti.

Článek

Větší počet vloupání do sklepů a koláren v panelových domech policie zaznamenala už v únoru. Vše nasvědčovalo tomu, že vykrádání je prováděno systematicky "Na případ byli vyčleněni dva kriminalisté, kteří se spojili s kolegy z jiných okresů, vyšetřujících podobnou trestnou činnost.

Společnými silami pak rozplétali nitky, které je dovedly k pachatelům. Ti byli zadrželi přímo na místě činu při posledním vloupání," řekl opavský policejní mluvčí René Černohorský s tím, že policie podala návrh na vzetí obviněných do vazby.

Ze sklepů na Opavsku, ale také ve Frýdku-Místku, Přerově a Novém Jičíně, podle policie zadržení muži kradli především jízdní kola, elektrické nářadí a další věci, které se dají výhodně zpeněžit. Všichni byli obviněni z krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci.

"Je možné, že mají na svědomí ještě více krádeží a že se skutků mohlo dopustit i více osob, které se na rozsáhlé trestné činnosti podílely," dodal mluvčí.

Dodal, že kromě tří zmíněných mužů byl o něco později obviněn i třetí spolupachatel z Nového Jičína, která v místě svého bydliště uschovával například horská kola, snowboardy a další sportovní náčiní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám